Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26th 2016 στο Φωτογραφία γάμου με 0 Σχόλια /

Κυριάκος και Αθανασία – Φωτογράφιση γάμου

Τις περισσότερες φορές ένας γάμος είναι απλώς η επισφράγιση μιάς όμορφης ερωτικής ιστορίας, έντονων συναισθημάτων και της ελπίδας για μια νέα και φωτεινή ζωή στα χρόνια πού ακολουθούν. Κάποτε όμως υπάρχουν και οι έρωτες εκείνοι πού δανείζονται εικόνες από παραμυθένιες ιστορίες, καθώς γεννιούνται νωρίς στα μαθητικά θρανία, αντέχουν στις δοκιμασίες και συνεχίζουν μέσα στον χρόνο με σταθερότητα αξιοθαύμαστη και ποιότητα μοναδική.
Είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω αυτήν την παραμυθένια διαδρομή και έναν έρωτα ανέπαφο από την σκόνη του χρόνου, όταν συνάντησα την Αθανασία και τον Κυριάκο στο Bristol για τις ανάγκες τής pre-wedding φωτογράφισης. Θυμάμαι ακόμη και σήμερα έντονα, την αντίθεση ανάμεσα στο αυστηρό βρετανικό τοπίο πού φιλοξενεί την κοινή τους ζωή και την μεσογειακή ζεστασιά πού ξεχείλιζε σε κάθε αγκαλιά, σε κάθε χαμόγελο, στην κάθε κίνηση των παιδιών μπροστά στον φακό. Ήταν Απρίλης τότε, μα ένιωσα την βεβαιότητα πως την ίδια ευτυχία και την ίδια αγάπη θα αντικρύσω και στον γάμο τους τον Ιούνιο – αυτήν την φορά όμως κάτω από τον καταγάλανο ελληνικό ουρανό και δίπλα στα χαρούμενα και συγκινημένα πρόσωπα φίλων και συγγενών.
Ο καιρός πέρασε γρήγορα, η μέρα του γάμου ξημέρωσε ζεστή και ολοφώτεινη, ο Κυριάκος και η Αθανασία ξύπνησαν στα πατρικά τους σπίτια με εκείνο το χτυποκάρδι πού φέρνει η πιο ευτυχισμένη στιγμή στην ζωή δυό ερωτευμένων ανθρώπων. Είναι αυτές οι στιγμές τής προετοιμασίας όπου όλα θαρρείς πως τρέχουν με μεγαλύτερη ταχύτητα και ο φακός δύσκολα προλαβαίνει τις αγκαλιές, τις επισκέψεις, την χαρά των φίλων, την συγκίνηση στα πρόσωπα των γονιών. Η ατμόσφαιρα και στα δύο σπίτια είναι παρόμοια, κάτι απόλυτα φυσικό για έναν παιδικό έρωτα πού για χρόνια ολόκληρα μοιράζεται τις ίδιες γειτονιές, τους ίδιους φίλους, τις ίδιες εμπειρίες. Ο Κυριάκος ντύνεται αργά και απολαμβάνει τις στιγμές μέσα σε φωνές, γέλια και πειράγματα φίλων, πού έχουν έρθει από νωρίς για να μοιραστούν μαζί του αυτές τις χαρούμενες ώρες. Φωτογραφίζω τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια, εκφράζω τον θαυμασμό μου για τα δύο εξαιρετικά μανικετόκουμπα – μετά τον γάμο ο Κυριάκος θα μού τα χαρίσει, είναι μία κίνηση πού δείχνει μεγάλη ευγένεια ψυχής και πού θα θυμάμαι παντοτινά. Την ίδια ώρα η Αθανασία χαλαρώνει στα χέρια των ειδικών πού θα φροντίσουν και την τελευταία λεπτομέρεια, έως την ώρα πού θα φορέσει το λιτό και πανέμορφο νυφικό και θα ξεκινήσει για την εκκλησία.
Μέσα στο κτήμα «Εύπολις» και μπροστά από το εκκλησάκι τής Αγίας Ειρήνης, όλα είναι έτοιμα για την πιο ιερή και συγκινητική στιγμή τής πανέμορφης αυτής μέρας τού καλοκαιριού. Όπως πάντα, προσπαθώ με τον φακό μου να αποτυπώσω εκτός από το ίδιο το τελετουργικό τού γάμου, τα συναισθήματα στα πρόσωπα των πρωταγωνιστών, αλλά και όλων εκείνων πού γεμίζουν σιγά σιγά τον χώρο. Ο Κυριάκος με την παραδοσιακή ανθοδέσμη στα χέρια, αστειεύεται με φίλους και υποδέχεται τους καλεσμένους. Είναι πράγματι συγκινητικό ότι πολλοί από αυτούς έχουν ξεκινήσει από την Αγγλία για να σταθούν δίπλα στο ζευγάρι και να μοιραστούν την χαρά του.
Ξαφνικά όλα τα μάτια στρέφονται προς την κεντρική πύλη, η Αθανασία βγαίνει αργά από το αυτοκίνητο, όμορφη και λαμπερή μέσα στα ολόλευκα, περπατά τα λίγα μέτρα πού την χωρίζουν από τον Κυριάκο στηριγμένη στο μπράτσο τού πατέρα της, μέσα σε επευφημίες, χειροκροτήματα και επιφωνήματα θαυμασμού και αγάπης. Το ζευγάρι χέρι χέρι περπατά την υπόλοιπη διαδρομή και σε ελάχιστα λεπτά ξεκινά το μυστήριο πού θα τους ενώσει και επίσημα σε μια κοινή ζωή, σε ένα μαγευτικό ταξίδι με εισιτήριο την ελπίδα και την αισιοδοξία για το αύριο.
Σουρουπώνει, όλα πήγαν καλά, όπου κι αν στρέψω τον φακό μου ακούγονται ευχές, όλοι νιώθουν αυτήν την γλυκιά κούραση μιάς μέρας γεμάτης από δυνατά συναισθήματα. Είναι η στιγμή πού τα ρούχα χαλαρώνουν, ακούγονται οι πρώτες νότες, το όμορφο ζευγάρι θα χορέψει αγκαλιασμένο τον πρώτο χορό και θα δώσει το σύνθημα για ένα ξέσπασμα χαράς και κεφιού μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Το ταξίδι του μέλιτος έχει προορισμό την Φολέγανδρο, που όμως αποδεικνύεται μία εξαιρετική επιλογή και για την nextday φωτογράφιση. Αιχμαλωτίζω το εκτυφλωτικό φως επάνω στα κατάλευκα σπίτια, την απλότητα του τοπίου, τα πρόσωπα τού Κυριάκου και της Αθανασίας πιο ήρεμα και ευτυχισμένα από ποτέ, τον απλό και άγνωστο κόσμο στα δρομάκια τού νησιού πού υποδέχεται τους νεόνυμφους με τσικουδιές, κεράσματα και τις πιο όμορφες ευχές.
Κυριάκο και Αθανασία, μοιράστηκα μαζί σας ένα θαυμάσιο οδοιπορικό. Από τα επιβλητικά κτίρια του Bristol ως τα στενά τής Φολεγάνδρου και από τις πρώτες προετοιμασίες την άνοιξη έως τις όμορφες στιγμές δίπλα στην θάλασσα του καλοκαιριού, είχα την ευκαιρία να δώ πολλά και να νιώσω ακόμη περισσότερα. Εντυπωσιάστηκα πραγματικά από την δύναμη μιάς αγάπης πού έρχεται από μακριά και συνεχίζει να αναπνέει με την ίδια ένταση και το ίδιο πάθος, ανεξάρτητα από τόπο και χρόνο. Μέσα στα φιλόξενα σπιτικά σας, ανανέωσα την πίστη μου στην δύναμη τής οικογένειας, της φιλίας, της αγάπης των απλών και αυθόρμητων ανθρώπων. Προσπάθησα όλα αυτά τα υπέροχα συναισθήματα να αποτυπωθούν σε κάθε φωτογραφία ξεχωριστά και πραγματικά ελπίζω να τα κατάφερα έτσι, ώστε όσα χρόνια κι αν περάσουν οι υπέροχες αυτές στιγμές να παραμένουν στην μνήμη σας αναλλοίωτες, ολοζώντανες και λαμπερές, σαν να μην πέρασε μια μέρα.
Κυριάκο και Αθανασία, αξίζετε πραγματικά κάθε ευτυχία. Εύχομαι από καρδιάς οι μέρες που έχετε μπροστά σας να είναι πάντα γεμάτες από τα αρώματα της αγάπης σας και το μέλλον να σας προσφέρει απλόχερα όλους τους δρόμους πού έχετε ονειρευθεί να περπατήσετε αγκαλιασμένοι…

Assistant photographer: Vasiliki Proda

Διοργάνωση: Πολυχώρος Εύπολις

about the author: admin