Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21st 2015 στο Φωτογραφία γάμου με 0 Σχόλια /

Κώστας & Μαρία – Ένας ξεχωριστός γάμος

Αν και έχω αναλάβει πολλές φωτογραφίσεις, νοιώθω πάντοτε μία πρωτόγνωρη συγκίνηση όταν ένα ζευγάρι εμπιστεύεται τον φωτογραφικό μου φακό, για να κρατήσει ζωντανή στον χρόνο την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής του. Στην περίπτωση όμως της Μαρίας και του Κώστα τα συναισθήματα αυτά ήταν ακόμη πιο έντονα, καθώς την ίδια ημέρα που επέλεξαν για τον γάμο τους, ο μικρός τους γιός Παναγιώτης θα έπαιρνε και επίσημα το όνομά του, στο μικρό και γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης στο κτήμα Καλυψώ στον Αυλώνα.

Ο Κώστας και η Μαρία είναι δύο νέοι και γλυκύτατοι άνθρωποι γεμάτοι ζωντάνια και είναι ολοφάνερο ότι ζουν έντονα τον έρωτά τους, ακόμη και τις πιο απλές στιγμές της καθημερινής τους ζωής. Αυτή η αγάπη και αφοσίωση φαίνονται πάντοτε την ημέρα του γάμου, όμως ένοιωσα την ανάγκη να απαθανατίσω αυτά τα συναισθήματα σε ένα πιο απλό και ανεπίσημο περιβάλλον και έτσι σχεδιάσαμε μαζί την prewedding φωτογράφιση στην όμορφη Χαλκίδα, την πόλη όπου μέρα με την ημέρα το ζευγάρι κτίζει την κοινή του ζωή.

Ο έρωτας είναι πάντα ο πρωταγωνιστής ανάμεσα σε δύο νέους ανθρώπους και γι’ αυτό αποφασίσαμε το φόντο στην φωτογράφιση να είναι λιτό. Προσπάθησα να «κλέψω» μέσα από τον φακό τις όμορφες καθημερινές στιγμές στο ζεστό σπιτικό τους, την ώρα που απολαμβάνουν την ευτυχία τους στο πλάι του μικρού Παναγιώτη, όπως και στιγμές προσωπικής επικοινωνίας στις φυσικές ομορφιές της Χαλκίδας. Ήταν μια αυθόρμητη και ζεστή φωτογράφιση πού πιστεύω ότι αποτυπώνει με επιτυχία τις ευτυχισμένες στιγμές που περνά το ζευγάρι και δικαιώνει απόλυτα την απόφασή τους να περάσουν χέρι χέρι το κατώφλι της εκκλησίας.

Οι ευτυχισμένες μέρες πάντα περνούν γρήγορα και κάπως έτσι έφτασε εκείνο το ηλιόλουστο Σάββατο στις αρχές του Σεπτέμβρη. Το ημερολόγιο γράφει 5 Σεπτεμβρίου 2015. Λίγες ώρες πριν από τον γάμο το σπίτι γεμίζει με κόσμο. Φίλοι και συγγενείς θέλουν να προλάβουν να ευχηθούν και να μοιραστούν την χαρά των παιδιών και ένα μικρό χάος επικρατεί παντού, καθώς οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις και την κρίσιμη στιγμή όλα θα πρέπει να είναι τέλεια και λαμπερά. Γέλια, λίγο τράκ, φωνές, αγκαλιές και φιλιά. Κυκλοφορώ μέσα στον χώρο με τον φακό και με κάθε κλικ προσπαθώ να αιχμαλωτίσω πρόσωπα, συναισθήματα, ζεστά βλέμματα, το πανέμορφο νυφικό της Μαρίας, τις αστείες στιγμές την ώρα που ο Κώστας φορά το γαμπριάτικο κουστούμι και τον μικρό Παναγιώτη που παρακολουθεί τα πάντα με ένα απορημένο βλέμμα και απολαμβάνει τις αγκαλιές όλων εκείνων πού θέλουν να παίξουν μαζί του.

Όλα τα υπόλοιπα εξελίχθηκαν με κινηματογραφική ταχύτητα. Στο κτήμα Καλυψώ τα πάντα είναι προσεγμένα στην τελευταία τους λεπτομέρεια και το λιθόστρωτο μονοπάτι πού οδηγεί στην μικρή πετρόχτιστη εκκλησία λούζεται στο φως, κάτω από έναν ζεστό φθινοπωρινό ήλιο. Αυτήν την κορυφαία στιγμή για το ζευγάρι ο φακός εργάζεται ακατάπαυστα, πρέπει να προλάβει το πλήθος που κατευθύνεται στην εκκλησία, τον Κώστα πού περιμένει χαμογελαστός την καλή του με κατακίτρινους ήλιους στα χέρια, την Μαρία που κατεβαίνει αστραφτερή και πανέμορφη από το αυτοκίνητο και μέσα σε φωνές και χειροκροτήματα περπατά τα λίγα μέτρα πού την χωρίζουν από τον αγαπημένο της. Την ώρα που ξεκινά το μυστήριο του γάμου στα πρόσωπα του Κώστα και της Μαρίας υπάρχει ευτυχία, αλλά και ανακούφιση, αφού όλα πήγαν καλά και μπορούν πλέον να μοιραστούν χωρίς άγχος τις όμορφες αυτές στιγμές με τα πιο αγαπημένα τους πρόσωπα.

Η τελετή τελειώνει, αλλά ξεκινούν οι προετοιμασίες για το επόμενο μυστήριο στο οποίο πρωταγωνιστεί ο μικρός Παναγιώτης. Το τυπικό της βάπτισης τηρείται και στην τελευταία του λεπτομέρεια και ο μικρός καταλήγει στην αγκαλιά των γονιών του. Οι φωτογραφίες του ζευγαριού πού κρατά στην αγκαλιά του τον Παναγιώτη μετά την βάπτιση, είναι ιδιαίτερα συγκινητικές και δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο την ευτυχία της ιδιαίτερης αυτής ημέρας και την αισιοδοξία για το κοινό τους μέλλον.

Την ώρα πού η νύχτα απλώνεται μαγευτικά επάνω από τα απλωμένα τραπέζια στο κτήμα, οι νεόνυμφοι και το πλήθος των καλεσμένων έχουν πια χαλαρώσει και ξεκινά η μεγάλη γιορτή. Μπροστά στην γαμήλια τούρτα η Μαρία και ο Κώστας μπλέκουν τα χέρια τους σε έναν ακόμη όρκο παντοτινής αφοσίωσης και λίγο μετά κάτω από τους ήχους μιας γλυκιάς μελωδίας χορεύουν μόνοι μπροστά στα συγκινημένα μάτια των δικών τους ανθρώπων. Όμορφες και γλυκές στιγμές για ένα μοναδικό ζευγάρι…

Για την nextday φωτογράφιση ανάμεσα σε διάφορα σημεία επιλέξαμε και τα ορυχεία της Λάρκο, ένα πραγματικά σκληρό τοπίο γεμάτο από τον μόχθο χιλιάδων ανθρώπων, αλλά και από τις γλυκές παιδικές αναμνήσεις του Κώστα.

Αυτός ήταν και ο επίλογος μιας διαδικασίας πού πραγματικά με γέμισε χαρά, καθώς έζησα από πολύ κοντά βαθιά και όμορφα συναισθήματα και είχα την ευκαιρία να μοιραστώ τις ανθρώπινες και προσωπικές στιγμές ενός από τα πιο όμορφα ζευγάρια πού έχω φωτογραφίσει όλα αυτά τα χρόνια. Αυτή είναι μία μεγάλη τιμή, για την οποία ειλικρινά τούς ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.

Μαρία και Κώστα, εύχομαι ολόψυχα να είστε πάντα γεμάτοι ευτυχία από έναν έρωτα δυνατό και ολοφώτεινο και να χαίρεστε τον μικρό Παναγιώτη την κάθε μέρα με ένα μοναδικό τρόπο.

Να είστε πάντα καλά και οι πιο όμορφες ημέρες ας είναι μπροστά σας!

Assistant photographer: Vasiliki Proda

Διοργάνωση: Κτήμα Καλυψώ

about the author: admin